Ciasteczka kwadraciki z truskawkami (42 sztuki)

Składniki

Ciasto:
2 ½ szklanki mąki
1/3 szklanki cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 esencja waniliowa
1 szczypta soli
1 jajko
200 g zimnego masła
Nadzienie:
400 g konfitury z truskawek
200 g zmielonych migdałów
Dekoracja:
1 opakowanie białego lukru
1 gotowa masa marcepanowa

Sposób przyrządzenia

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić je na pół, rozwałkować na prostokąty o wymiarach ok. 30 x 20 cm. Każdy placek zawinąć w folię i wstawić do lodówki na 2 godziny. Ciasto wyjąć z lodówki  i odstawić na 10 min. Konfiturę wymieszać z migdałami. W natłuszczonej, prostokątnej formie ułożyć jeden blat ciasta, posmarować konfiturą i przykryć drugim blatem. Piec ok. 15 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Ostudzone ciasto polukrować i pokroić w kostki. Udekorować je gwiazdkami wyciętymi z masy marcepanowej.