Ciasto:
100 g migdałów bez skórki
100 g cukru waniliowego
25 g masła
1 żółtko
250 g mąki
Dekoracja:
1 opakowanie galaretki malinowej
cukier puder
Migdały zmiksować na proszek. Dodać resztę składników, zagnieść ciasto. Uformować je w kulę, spłaszczyć, zawinąć w folię i włożyć do lodówki na 2 godziny. Rozwałkować, wycinać foremką ciasteczka w kształcie gwiazdki. W połowie ciasteczek powycinać na środku otworki. Ciastka ułożyć na blasze wyłożonej pergaminem. Piec 10-13 min w 180 stopniach. Ostudzić. Ciasteczka z dziurkami posypać cukrem pudrem. Galaretkę przygotować w połowie ilości wody. Gęstniejącą przełożyć do szprycy. Sklejać nią ciasteczka, układając je na krzyż (na dole powinny być bez dziurek). Udekorować kropelkami galaretki.