Ciasteczka z galaretką (40 sztuk)

Składniki

Ciasto:
180 g masła
2 jajka
200 g cukru
2 łyżki kawy Inki
1 łyżeczka cynamonu
400 g mąki
1 łyżeczka proszku do pieczenia
szczypta soli
Dekoracja:
1 opakowanie wiśniowej galaretki
1 opakowanie cytrynowej galaretki
cukier puder

Sposób przyrządzenia

Miękkie masło utrzeć z jajkami. Resztę składników wymieszać i dodać do masy maślanej. Zagnieść ciasto, podzielić na mniejsze części. Każdą część rozwałkować, wykrajać foremkami różne kształty o różnej wielkości, tak, aby móc później ułożyć ciasteczka jedne na drugich: dwa lub trzy coraz mniejsze serduszka, czy też gwiazdki. Piec 10 min w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

Ostudzić, posypać cukrem pudrem. Galaretki przygotować w połowie ilości wody podanej na opakowaniu. Gdy zaczną tężeć, smarować nimi ciasteczka i układać je piętrowo, a także napełniać galaretką ich zagłębienia.