Ciasteczka bezowe z białą czekoladą (25 sztuk) - przepis. Przepisy na Ciasteczka, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ciasteczka bezowe z białą czekoladą (25 sztuk)
Ciasteczka bezowe z białą czekoladą (25 sztuk)
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
12 białek
600 g drobnego cukru
2 łyżki octu balsamicznego
100 g posiekanej białej czekolady
Sposób przyrządzenia:
Białka ubić na lekką pianę. Dodając po łyżeczce cukru nadal ubijać, do otrzymania sztywnej, błyszczącej piany. Skropić ją octem i posypać czekoladą. Delikatnie wymieszać łopatką. Pianę przełożyć do rękawa cukierniczego, wyciskać stożki na blachę wyłożoną pergaminem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i od razu zmniejszyć temperaturę do 150 stopni. Piec 30-40 min. Wyłączyć piekarnik, uchylić drzwiczki – bezy wyjąć gdy zupełnie ostygną.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.