Białka wlać do miski. Ubijać mikserem dodając cukier i sól. Gdy białka są dobrze ubite, a cukier rozpuszczony w masie - masa jest gotowa.
Wyłożyć formę papierem do pieczenia. Wycisnąć krążki posługując się szprycką, bez końcówki, wykonując ruch od środka na zewnąrz. Resztę masy nałożyć do szprycki z końcówką w kształcie gwiazdki i na każdym krążku wykonać do okoła ozdobny brzeg.
Piec w temperaturze około 80-120 stopni. Czas pieczenia/suszenia wynosi zwykle około od jednej do dwóch godzin - w zależności od grubości masy bezowej.
Po upieczeniu i ostudzeniu nakładać owoce i bitą śmietanę. Ważne - owoce i śmietanę nakładać tuż przed podaniem, aby spody nie przesiąkły sokiem z owoców.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.