Śledzie korzenne - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Śledzie korzenne
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
8 filetów śledziwych
1 duża cebula
1 łyżeczka ziaren kolendry
3 goździki
3 ziarna ziela angielskiego
1/2 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
3/4 szklanki oleju (słonecznikowego lub z pestek winogron)
Sposób przyrządzenia:
Filety pokroić na nieduże kawałki. Cebulę posiekać jak najdrobniej. Rozetrzeć w moździeżu kolendrę, goździki, ziele angielskie i pieprz.
W szerokim słoju układać warstwę śledzi, posypać przyprawami i cebulą. Następnie ułożyć kolejną warstwę śledzi i ponownie posypać przyprawami i cebulą - aż do wyczerpania składników.
Zalać wszystko olejem, potrząsnąć, aby olej rozszedł się po wszystkich warstwach.
Wstawić do lodówki na 3 dni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.