Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami
Karkówka pod serową pierzynką pachnąca pieczarkami
alanml rozsmakował(a) się w tym!
5 plastrów karkówki
30 dag pieczarek
1/2 cebuli
majonez
żółty ser
sól, pieprz, czosnek granulowany
olej
Sposób przyrządzenia:
Karkówkę w plastrach posypujemy solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym i odstawiamy na godzinkę w chłodne miejsce.
Pieczarki podsmażamy z cebulką.
Ser scieramy.
Karkówkę układamy w naczyniu żaroodpornym lub blaszce, każdy kawałek smarujemy łyżką majonezu, na to kładziemy podsmażone wczesniej pieczarki z cebulą.
Pieczemy ok. 40 minut w 200 stopniach. 10 minut przed końcem pieczenia posypujemy startym serem.
Podawac z brokułami i puree ziemiaczanym.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.