RYBA PO JAPOŃSKU - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
RYBA PO JAPOŃSKU
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1 kilogram ryby panga pokroić w grubą kostkę
1 słoik papryki konserwowej pokroić wkostkę
3dużecebule
w kostkę
1 słoik ogórkówkonserwowych w kostkę
Rybę usmażyć w cieście( 4 jajka + mąka+ wegeta ciasto musi być gęste)
SOS:
2 szkl wody
2 łyżki cukru
4 łyżki keczupu ostrego
0,5 szklanki oleju
1przecier pomidorowy mały słoik
4 łyżki octu winnego
szczypta soli
liść laurowy
3ziarenka ziela angielskiego
Sposób przyrządzenia:
Wszystko zagotować oprócz cebuli papryki i ogórków Po wyłączeniu dodać cebulę i zostawić do
przestygnięcia.
Po wystudzeniu ryby dodać ogórki paprykę pokrojone w kostkę, dodać sos wymieszany z cebulą. Odstawić do lodówki na noc.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.