4 marynowane filety ze śledzia (ja użyłam matjasów)
    1 cebula (drobno pokroić)
    1 jabłko (raczej kwaśne) (pokroić w kostkę)
    1 ogórek konserwowy ew. kiszony
    2 jajka ugotowane na twardo
    pietruszka
    dressing:
    100g majonezu
    100 ml śmietany 18%
    ½ - 1 łyżka przyprawy curry
    1 łyżeczka jasnej musztardy
    sól
    pieprz
Nie ma nic łatwiejszego jak ta sałatka. Polecam na Święta i nie tylko.
Cebulę obierz i drobno pokrój. Jabłko, jajka i ogórka pokrój w mała kostkę, a śledzia na wygodne do jedzenia paski. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszaj.
Składniki sosu dobrze wymieszaj i połącz ze śledziami. Dopraw do smaku i podawaj.
Smacznego!
Autorką przepisu jest Hefalumpa.