4 marynowane filety ze śledzia (ja użyłam matjasów)
1 cebula (drobno pokroić)
1 jabłko (raczej kwaśne) (pokroić w kostkę)
1 ogórek konserwowy ew. kiszony
2 jajka ugotowane na twardo
pietruszka
dressing:
100g majonezu
100 ml śmietany 18%
½ - 1 łyżka przyprawy curry
1 łyżeczka jasnej musztardy
sól
pieprz
Nie ma nic łatwiejszego jak ta sałatka. Polecam na Święta i nie tylko.
Cebulę obierz i drobno pokrój. Jabłko, jajka i ogórka pokrój w mała kostkę, a śledzia na wygodne do jedzenia paski. Wszystkie składniki delikatnie ze sobą wymieszaj.
Składniki sosu dobrze wymieszaj i połącz ze śledziami. Dopraw do smaku i podawaj.
Smacznego!
Autorką przepisu jest Hefalumpa.