Bulion mięsny.
!/2 papryki czerwonej, zielonej, żółtej.
2 marchewki
1 pietruszka
1/2 małego selera
1 por
1 cebula
1 ząbek czosnku( może być więcej)
1/2 puszki kukurydzy
1 puszka czerwonej fasoli
20 oliwek zielonych ( tez może być więcej)
10 kaparów(( nie koniecznie)
kilka ziemniaków.
1/2 słoiczka przecieru pomidorowego.
Przyprawy:sól, pieprz naturalny, papryka słodka lub ostra
Paprykę, marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni.
Przekładamy do rondla i zalewamy bulionem.
Gotujemy 1/2 h, dodajemy pokrojone w kostkę ( grubszą niż warzywa) ziemniaki i gotujemy dalej.
Dodajemy kukurydzę, fasolę , pokrojone na 3 częsci oliwki, kapary. przecier .
Dodajemy przyprawy. Ostrożnie z solą , bo bulion jest słony i oliwki też.
Jeszcze gotujemy 10-15 minut.
Zupa jest najsmaczniejsza na drugi dzień gdy przegryzą się smaki.
Smacznego!!!