Alina63 rozsmakował(a) się w tym!
Makę połączyć z cukrem, proszkiem do pieczenia i cukrem waniliowym.
Dodać i rozetrzeć palcami masło.
Dodać jajka i zagnieść ciasto.
Dodać żurawinę, orzechy i migdały.
Zagnieść.
Uformować 3 wałki i położyć na wysmarowanej maslem i posypanej tartą bułką blaszce.
Piec w temp. 150 stopni do uzyskania złotego koloru.
Wyjąć blachę, ostudzić ciasto.
Wałki ciasta pokroić w kromeczki i położyć ponownie na wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą blaszce.
Piec kilka minut po jednej stronie a potem przełożyć na drugą i znów piec.
Ostudzone przełożyć do puszki metalowej lub słoja.
Wytrzymują bardzo długi okres czasu. Jeśli zadołujemy przed rodziną i ona ich nie znajdzie.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.