Ryba po grecku - przepis. Przepisy na Potrawy z ryb, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Ryba po grecku
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
sos
- 4 marchewki
- 2 pietruszki
- 1/2 selera
- 3 cebule
- średni koncentrat pomidorowy
- 3 liście laurowe
- 4 ziarna ziela angielskiego
- kilka ziaren pieprzu
- cukier i sól do smaku
- masło do smażenia
Ryba
- 4-6 filetów z mintaja lub morszczuka
- mąka (lub bułka tarta)
Sposób przyrządzenia:
Warzywa pokrój w paseczki krótkie, przełóż do brytfany dodaj 3 łyżki masła oraz przyprawy i duś aż zmiekną. Dodaj koncentrat i porządnie wymieszaj. Ostudź i odstaw na noc do lodówki.
Podawaj na ciepło ułożone na usmażonej rybie.
(są warianty by warzywa trzeć na tarce, obiecuje wam lepszy smak jeśli pokroisz w słupki)
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.