Pieczarki (30dg), 3 cukinie, Mozzarella, 3 ząbki czosnku, 3 papryki ( zielona, czerowna, żółta), 2 cebule, 500g. kaszki Cous Cous, Duży przecier pomidorowy, makaron Lasagne, sos do Lasagne, przyprawy.
Wszystkie waryzwa łącznie z czosnkiem należy podsmażyć na oleju do miękkości. Dodać sos pomidorowy i przyprawić wegetą, magą i oregano ( Sos musi być gęsty)
Cous Cous doprawić curry i solą. Zalać wrzącą wodą (aby spęczniał)
Dodać gotowy Cous Cous do sosu.
Makaron Lasagne obsmarować z dwóch stron olejem (aby się nie posklejały) podgotować lekko. Obłożyć dno brytwanny makaronem. Na to nałożyc farsz. Na farsz nałożyć ser mozzarella. Wierzch pokryć znowu makaronem Lasagne (gęsto) i na to nałożyć biały sos do Lasagne.
Piec w temperaturze 180 stopni 60 minut.