jkm rozsmakował(a) się w tym!
Serek mascarpone wymieszać z kremem czekoladowym, pokruszyć do tej masy babkę i dokładnie wymieszać. Wstawić całość na 15 minut do zamrażalnika.
Po wyjęciu z zamrażalnika uformować kule o średnicy 2-3 cm i poukładać na pergaminie a następnie ponownie schłodzić przez 15 minut.
W trakcie schładzania kul należy rozpuścić na parze czekoladę z dodatkiem oleju i przygotować patyczki.
Należy tępy koniec patyczka zanużyć w ciepłej rozpuszczonej czekoladzie i szybko włożyc go w kulę tak do połowy jej szerokości. Następnie wszystkie kule ponownie schładzać 15 minut w zamrażalniku.
Po tym czasie musimy każdą kulę zanużyć w rozpuszczonej czekoladzie (jeśli jest za zimna to ponownie chwilkę podgrzać na parze) poczekać aż nadmiar czekolady skapie i posypać ozdobami.
Całość umieszczamy w pojemniku najlepiej szklanym patyczkami w dół i wstawiamy do lodówki albo wbijamy je w styropian albo jakiś owoc typu melon aby ładnie je podać.
Przechowywać w lodówce.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.