Ciasto : 1 kostka masła lub margaryny , 3 szklanki mąki , 5 żółtek , 1/2 szklanki cukru pudru ,1 cukier waniliowy , 2 łyżeczki proszku do pieczenia oraz dowolny dżem .
Masa : 1 litr śmietany 18 % lub jogurtu owocowego , 5 białek , szczypta soli do białek , 1 szklanka cukru pudru , 1 duży budyń śmietankowy , 1 łyżka mąki ziemniaczanej , 1 łyżeczka proszku do pieczenia , 20 dag wiórek kokosowych ,
Mąkę wymieszaną z proszkiem posiekać z masłem lub margaryną , dodać pozostałe składniki . Palcami wyrobić ciasto , które ma postać kruszonki . Połowę ciasta wysypać na wysmarowaną tłuszczem formę . Na to posmarować ulubiony dżem . Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli . Śmietanę lub jogurt zmiksować z cukrem , dodać pozostałe składniki . Masę wylać na dżem , posypaś resztą ciasta . Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni .