Monika Urba rozsmakował(a) się w tym!
Przyprawy wszystkie mielimy w młynku lub ucieramy w moździeżu.
Ryby(matjasy moczymy w wodzie by nie były zbyt słone ale gdy mamy rolmopsy to obieramy ze skóry) kroimy na małe kawałki.
Oliwki kroimy na pół, pieczarki na talarki, ogórki w kosteczkę, cebulę w krążki, paprykę w paseczki
Wszystkie składniki należy układać w słoiku warstwami i tak na spód słoika kładziemy krążki cebuli, oliwki, pieczarki, ogórki, paprykę, ryby, posypujemy zmielonymi przyprawami. Układamy tak wszystko aż do wyczerpania składników i tak by na zakończeniu warstw były ryby. Na koniec wszystko zalewamy oliwą z oliwek i odstawiamy na 1-2 dni by wszystko nabrało aromatu przypraw
Do składników można dodać również składniki z zalewy z pieczarek(marchew i cebulkę)
SMACZNEGO !!!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.