Ziemniaczki pieczone z musztardą - przepis. Przepisy na Potrawy warzywne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Ziemniaczki pieczone z musztardą
Ziemniaczki pieczone z musztardą
1/3 szklanki musztardy, 2 łyżki oliwki, 1 posiekany ząbek czosnku, oregano, bazylia, majeranek, sól i pieprz, 6 średnich ziemniaków (około 1 kg), 3-4 ząbki czosnku
Sposób przyrządzenia:
Ziemniaki pokroić na cząstki, czosnek na cieniutkie plasterki. Wszystkie składniki oprócz ziemniaków wymieszać w sporej misce, następnie dodać ziemniaki. Zostawić na 10 - 20 minut. Wyłożyć na lekko posmarowaną oliwką, dość dużą formę, taką, aby ziemniaki wyłożyć w jednej warstwie i piec w temperaturze 225 stopni przez 35-40 minut, aż ziemniaki będą miękkie. W połowie pieczenia posypać plasterkami czosnku.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.