Składniki (2 porcje):
⁃ 50 g makaronu razowego
⁃ woda Mama i ja (do ugotowania makaronu)
⁃ 1 awokado (dojrzałe)
⁃ 2 jajka
⁃ mix sałat
⁃ ulubione kiełki
⁃ groszek (świeży lub konserwowy)
⁃ garść oliwek
⁃ rzodkiewki
⁃ koper
⁃ limonka
⁃ oliwa
⁃ czarnuszka
Wykonanie:
1. Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie do momentu uzyskania odpowiedniej twardości.
2. Jajka gotujemy na twardo i obieramy.
3. Odcedzony makaron mieszamy z pokrojonym koprem oraz oliwą.
4. Awokado przekrajamy na pół, wyciągamy pestkę, a następnie kroimy w talarki i skrapiamy sokiem z limonki. Podobnie postępujemy z rzodkiewką i oliwkami.
5. Na talerze wykładamy makaron, sałatę, awokado, groszek, rzodkiewkę, oliwki i przekrojone na pół jajko.
6. Całość posypujemy kiełkami oraz czarnuszką.