Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie
Tiramisu kajmakowe z żurawiną w rumie
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
· 8 długich biszkoptów
· 50 g żurawiny Kresto
· 100 ml rumu
· 4 łyżki jogurtu greckiego
· 3 łyżki masy kajmakowej
· ok. 100 ml espresso (zimnego)
· 1 łyżeczka kakao gorzkiego
· sezonowe owoce
Sposób przyrządzenia:
1. Żurawinę namocz w rumie i pozostaw w szczelnym pojemniku na noc.
2. Do dwóch wysokich szklanek lub kielichów warstwowo układaj: biszkopty nasączone espresso, jogurt grecki posypany kakao, kajmak, żurawinę i owoce.
3. Tak przygotowany deser przełóż do lodówki na minimum 1 godzinę. Po tym czasie smaki się przenikną i deser będzie gotowy do spożycia.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.