1. Pierś indyka oczyszczamy, osuszamy i kroimy w średniej wielkości plasterki.
2. Pieczarki obieramy i dokładnie myjemy. 8 mniejszych pozostawiamy w całości, resztę kroimy w plasterki.
3. Do miski wlewamy olej i sos sojowy i dokładnie mieszamy. Dodajemy indyka oraz wszystkie pieczarki. Pozostawiamy na 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
4. Przekładamy na patelnię zawartość miski (indyk i pieczarki) i podsmażamy do momentu uzyskania ładnego koloru ze wszystkich stron.
5. W międzyczasie gotujemy makaron według zaleceń producenta.
6. Gotujemy jajka w ulubionej formie – na miękko, twardo lub tylko samo żółtko.
7. Warzywa kroimy według własnych preferencji.
8.Zagotowujemy bulion i zdejmujemy go z ognia, a następnie dodajemy ocet, szpinak i przykrywamy na 2 minuty. Doprawiamy ewentualnie do smaku, np. sosem sojowym i ostrą papryką.
9. W tym czasie wykładamy do miseczek porcje makaronu, który następnie zalewamy bulionem (ze szpinakiem) i dosypujemy pozostałe składniki.
10. Jeżeli używamy całych jajek, to przekrajamy je na pół, układamy w misce i posypujemy sezamem.
11. Całość dekorujemy szczypiorkiem i natką pietruszki.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.