· puszka czerwonej fasoli Happy Frucht
· 1 słoiczek kaparów hiszpańskich Beach Flower
· 1 i 1/2 puszki pomidorów w całości Happy Frucht
· 1 średnia cebula
· 2 ząbki czosnku
· doniczka świeżej bazylii
· 1/3–1/2 łyżeczki kuminu (ilość według własnych preferencji)
· czerwona papryka słodka (3–4 łyżki)
· 1/2 łyżeczki papryki czerwonej
· 1 łyżka oleju Rapso
· 3 kulki sera mozzarella
· 400 g sera żółtego, np. goudy
· sól, pieprz
1. Pomidory dokładnie miksujemy. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na patelnię z rozgrzanym olejem – podsmażamy do czasu zeszklenia. Dodajemy paprykę, kumin, starty lub drobno pokrojony czosnek i podsmażamy całość 2–3 minut (redukujemy sos do odpowiedniej gęstość). Na koniec dodajemy drobno pokrojoną lub poszarpaną świeżą bazylię, całość mieszamy i wyłączamy ogień.
2. Fasolę i kapary odcedzamy.
3. Kulki mozzarelli kroimy w plastry, ser żółty zcieramy na tarce na dużych oczkach.
4. Podpiekamy pojedynczo tortille na patelni (z obu stron), a po ich zdjęciu wykładamy na brzegu 1/4 składników i zawijamy.
6. Przekładamy gotowe tortille do nagrzanego do 80°C piekarnika i po delikatnym roztopieniu sera możemy je serwować.
7. Sos podajemy w oddzielnych miseczkach lub smarujemy nim tortille przed ułożeniem składników.