· chipsy bananowe Kresto
· czereśnie koktajlowe Il Conte Di Roma
· wiórki kokosowe Kresto
· 1 świeży, dojrzały banan
· 1 szklanka jagód (mogą być mrożone, wcześniej nie trzeba ich rozmrażać)
· 400 ml jogurtu greckiego
· 4 łyżki bardzo drobnych otrębów owsianych
· miód (opcjonalnie)
1. Jogurt blendujemy wraz z jagodami oraz 1/2 soku spod czereśni. Jeżeli smoothie wymaga według Ciebie dosłodzenia, to dosładzamy je miodem. Dodajemy otręby i dokładnie mieszamy.
2. Banana kroimy w plasterki.
3. Wykładamy smoothie do miseczek, układamy na nich banany oraz chipsy bananowe, czereśnie i wiórki kokosowe.
4. Smoothie na śniadanie możemy przygotować wieczorem, przykryć miseczki folią spożywczą i rano na 15 minut przez spożyciem wyciągnąć, aby zawartość się ogrzała.