Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami
Migdałowy pudding z chia, bananem i płatkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
4 porcje:
• mleko migdałowe – 500 ml
• chia – 7 czubatych łyżek
• banan – 3 sztuki
• cukier waniliowy – 2 łyżeczki
• miód – do smaku
• Choco Kulki Lubella – do podania
• płatki migdałowe – do posypania
Sposób przyrządzenia:
Mleko migdałowe lekko podgrzać, następnie wymieszać z chia, cukrem waniliowym oraz miodem do smaku i odstawić na 30 minut. W międzyczasie 1-2x przemieszać, aby nie powstały grudki. Chia rozlać do szklanek i wstawić na noc do lodówki. Po przebudzeniu chia wyjąć, a tuż przed samym podaniem rozgnieść banany z odrobiną soku z cytryny i przełożyć na wierzch. Podawać z płatkami migdałowymi, plasterkami banana oraz Choco Kulkami.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.