Kokosowy omlet z płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki

Składniki

1-2 porcje:
- jajka- 3 szt.
- płatki zbożowe Lubella Choco Muszelki
- 1/2 szklanki cukier trzcinowy
- 3 łyżeczki mąka pszenna
- 1 czubata łyżka wiórki kokosowe
- 2 czubate łyżki + do posypania
- masło klarowane- do posmarowania patelni

Do podania:
- ricotta
- 2 łyżki świeże figi- 2-3 szt.
- miód- do polania

Sposób przyrządzenia

Białka oddzielamy od żółtek. Białka ubijamy na pianę, a żółtka ubijamy z cukrem na jasną i puszystą masę. Do ubitych żółtek wsypujemy mąkę, wiórki kokosowe i mieszamy. Dodajemy ubitą pianę z białek i delikatnie mieszamy całość. Masę przekładamy na patelnię wysmarowaną masłem, a na wierzch sypiemy porcję Choco Muszelek. Smażymy na bardzo małym ogniu! W momencie kiedy spód się dobrze zetnie, a wierzch jeszcze delikatnie będzie ‚luźny’, należy omlet delikatnie zsunąć na talerz, a następnie zakryć patelnią i odwrócić- tak, aby omlet umieszczony był z powrotem na patelni. Smażymy około minuty. Podajemy z ricottą, świeżymi figami, skrapiamy miodem i posypujemy wiórkami i płatkami zbożowymi Lubella Choco Muszelki.