Składniki na 2 porcje:
• wołowina - 300 g
• makaron Lubella Spaghetti - 250 g
• świeże mango - 1/2 szt
• oliwa z oliwek - 1 łyżka
• przyprawa do gyrosa - 1 czubata łyżeczka
• sól - 1/2 łyżeczki
• suszona papryczka chili- do posypania
Vinegret:
• musztarda francuska - 1 łyżka
• miód - 1 łyżeczka
• sok z cytryny - 1 łyżeczka
• sól, pieprz - do smaku
Wołowinę mielimy, doprawiamy przyprawą, solą oraz podlewamy oliwą i dokładnie wyrabiamy. Masę wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia, na grubość około 5 mm, zakrywamy folią aluminiową, wstawiamy do nagrzanego na 180 stopni piekarnika i pieczemy około 5 minut (sprawdzamy widelcem czy mięso nie jest surowe). W międzyczasie mango kroimy w kostkę oraz gotujemy makaron Spaghetti Lubella. Z piekarnika wyjmujemy mięso, a powstały tłuszcz odlewamy do miseczki. Musztardę, miód, sok z cytryny, szczyptę soli oraz pieprzu mieszamy, dolewamy 2-3 łyżki pozostałego wywaru z mięsa. Spaghetti Lubella mieszamy z mango, pokruszonym mięsem i skrapiamy vinegretem. Posypujemy posiekaną kolendrą oraz suszoną papryczką chili.