Twaróg zemleć i ukręcić z masłem na jednolitą masę. Podzielić go na trzy równe części. W międzyczasie rozpuścić galaretki z dodatkiem 1 łyżki cukru we wrzątku w połowie podanej objętości na opakowaniu (250ml).
Możemy zrobić trzy różne kolory galaretek i po kolei dodawać do każdej z trzech porcji masy twarogowej. Każdą porcję należy odstawiać do lodówki aby cała masa zastygła i po zastygnięciu każdej wylewamy kolejną.
Na wierzch wylewamy samą czystą galaretkę rozpuszczoną w 500ml wrzątku.
Moja rada jest taka aby galaretki rozpuszczać po kolei w czasie gdy jedna warstwa zastyga w lodówce.
Owoce możemy dodawać do masy twarogowej robiąc tylko jeden smak galaretki np.: truskawki, maliny, jagody, brzoskwinie…
Również możemy nimi tylko dekorować wierzch czyli dodać do czystej galaretki.
Należy wziąć dużą tortownicę 28cm.
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.