Paluszki warzywne z dipem oliwkowym - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
Paluszki warzywne z dipem oliwkowym
- zielone oliwki - ½ szklanki
- oliwa z oliwek – 2 łyżki
- świeża bazylia – ½ pęczka
- czosnek – 1 ząbek
- śmietana jogurtowa 10% np. od OSM Piątnica – 100 ml
- sól, pieprz do smaku
- marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia
Sposób przyrządzenia:
Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki.
Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek.
Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.