Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone
Gruszki nadziewane dżemem i serkiem mascarpone
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki (2 porcje):
• gruszki- 2 mniejsze szt.
• dżem Łowicz 100 % z owoców Pigwowiec z acerolą - 4 łyżeczki
• mascarpone- 200 g
• miód- 2 łyżki
• cynamon- 1 łyżeczka
• olej kokosowy- 1 łyżeczka
Sposób przyrządzenia:
Gruszki przekroić na pół, wyciąć gniazda nasienne i posmarować olejem kokosowym. Patelnię grillową rozgrzać, umieścić gruszki i smażyć 4-5 minut, aż się ładnie zarumienią. W międzyczasie przygotować cynamonowy krem – z mascarpone wymieszanego z miodem i cynamonem. Gorące gruszki wyłożyć na talerz, a w miejsce wydrążonego gniazda nasiennego umieścić po łyżce kremu i dżemu Łowicz 100 % Pigwowiec z acerolą.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.