Jabłkowe racuchy z dżemem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Jabłkowe racuchy z dżemem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Składniki (16 sztuk):
• 2 kopiaste łyżeczki dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą
• 1,5 szklanki mąki orkiszowej jasnej
• szklanka maślanki
• 2 jajka
• 2 małe, kwaśne jabłka
• 1/4 łyżeczki sody
dodatkowo:
• 6-8 łyżek dżemu Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą (po 2 na porcję)
• łyżeczka oleju kokosowego
Sposób przyrządzenia:
Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mąkę z sodą przesiewamy do miski. Dodajemy maślankę, jajka, starte jabłka i dżem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą. Dokładnie mieszamy. Na rozgrzanej, lekko natłuszczonej patelni, smażymy niewielkie placuszki. W momencie, gdy zauważymy bąbelki na ich powierzchni, przewracamy je na drugą stronę. Usmażone smarujemy dżemem Łowicz 100% z owoców Dereń z acerolą i od razu podajemy.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.