Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni
Zapiekanka z ryżem marki Britta i pepperoni
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 2 torebki ryżu białego marki Britta (200g)
• 300g pepperoni
• szklanka śmietany 12%
• jajko
• szklanka startego żółtego sera
• sól, pieprz
Sposób przyrządzenia:
Ugotować ryż biały Britta według przepisu na opakowaniu, odsączyć, wysypać z torebek, wymieszać. Pepperoni pokroić w plasterki, połączyć z ryżem. Przełożyć do naczynia żaroodpornego. Śmietanę wymieszać z jajkiem i połową startego sera, doprawić solą i pieprzem. Masą zalać ryż i pepperoni. Wierzch zapiekanki posypać pozostałym startym serem. Całość piec 30 minut w temperaturze 180 stopni.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.