Zupa z porów, fasoli i kukurydzy... - przepis. Przepisy na Kremy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
        
            Znajdź nas na 
            
                
            
        
     
 
  
  
    
    
        Przepisy » 
         Zupa z porów, fasoli i kukurydzy...    
 
    
        Zupa z porów, fasoli i kukurydzy...
        
		
			
		Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!	
	 
 
        
     
    
        
            
                
                
                    
                    
                    
                        2 ząbki czosnku
2 pory
masło
1 puszka białej fasoli (około 400 g)
2 litry (około 8 szklanek) wody
2 kostki rosołowe
1 puszka kukurydzy (około 340 g)
2 łyżeczki białego octu winnego
sól i pieprz
0,5 łyżeczki sosu sambal oelek (ostry sos indonezyjski)
1,5 szklanki śmietany
0,5 szklanki wymieszanych i posiekanej zielininy: koperek, pietruszka, szczypiorek i rzeżucha                    
                
 
            
            
            
            
         
     
    
            
                Sposób przyrządzenia:
                Obierz i posiekaj czosnek oraz pokrój pory. Obsmaż to wszystko delikatnie na maśle na patelni. Fasolę wyrzuć na sitko, opłucz i osusz. Usmażone pory , fasolę i pół szklanki wody przepuść w maszynce tak, by powstało puree. Wlej to do rondla. Dodaj resztę wody, kostki rosołowe i kukurydzę. Gotuj zupę kilka minut. Dopraw octem winnym, solą i pieprzem. Pod koniec dodaj sos sambal oelek. Podawaj zupę ze śmietaną oraz zieleniną.
                
              
    
    
    
    
    
    
 
    
	
 
 
    
        © 2008-2025 MedFood Group SA
                
            
            
                    
     
 
    Do góry
    
    
        Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
    
    zamknij
    
        Dołącz do nas na Facebooku 
        
     
 
	
	
	
	
	
        
 
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.