Zupa z chrupiącym dodatkiem!

Składniki

Składniki na 4 porcje

• ciecierzyca – 300 g
• soczewica zielona – 300 g
• bulion warzywny – 2 litry
• sól i pieprz – do smaku
• sos sojowy – 3 łyżki
• rozmaryn – 3 gałązki
• Pieczywo chrupkie żytnie z sezamem Dan Cake – 4 kromki

Sposób przyrządzenia

Ciecierzycę namoczyć, odstawić na kilka godzin. Soczewicę gotować na bulionie warzywnym do miękkości. Ugotowaną soczewicę doprawić solą, pieprzem, dodać sos sojowy i rozmaryn. Całość zmiksować. Namoczoną ciecierzycę ugotować w osolonej wodzie, odcedzić. Ugotowaną ciecierzycę połączyć z przyprawioną, zmiksowaną soczewicą. Podawać z kromką pieczywa chrupkiego żytniego z sezamem od Dan Cake.

 

Smacznego!