Warstwowe śniadanie ombre

Składniki

POTRZEBUJESZ NA 2 PORCJE:
warstwa fioletowa:
• 4 łyżki borówek
• 3 łyżki jagód
• 2 łyżki jogurtu greckiego
• łyżeczka miodu
warstwa różowa ciemna:
• mały gotowany burak (ok. 80g)
• garść malin (ok. 60g)
• 2 łyżki pestek granatu
warstwa różowa jasna:
• 40 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
• 6-7 truskawek (ok. 90g)
• łyżka jogurtu greckiego
na wierzch:
• 20 g płatków Lubella Mlekołaki Miodo Kółka
• świeże owoce do ozdoby

Sposób przyrządzenia

Danie możesz przygotować sobie wieczorem, włożyć do lodówki i rano wstać na gotowe śniadanie. Możesz także przyrządzić je rano, ponieważ zmiksowanie składników na poszczególne warstwy, zajmuje dosłownie chwilkę. Jagody zmiksuj z jogurtem greckim i miodem. Wymieszaj z całymi borówkami i przełóż do wysokich szklanek. Ugotowanego buraka zmiksuj z malinami. Przełóż na warstwę fioletową i posyp pestkami granatu. Truskawki zmiksuj z jogurtem i płatkami . Nałóż do szklanek, a z wierzchu posyp resztą płatków i ozdób owocami.