Świdry z grzybami i boczkiem - przepis. Przepisy na ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Świdry z grzybami i boczkiem
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Makaron Lubella Świdry 1opakowanie
• boczek wędzony w plastrach 100g
• grzyby leśne 400g
• cebula 1 sztuka
• czosnek 3 ząbki
• koperek ½ pęczka
• śmietana 36% 300ml
• masło 30g
• sól i pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Zostaw odrobinę wody z gotowania makaronu do rozrzedzenia sosu, jeśli będzie zbyt gęsty.
Boczek usmaż na suchej patelni na chrupiąco. Wyjmij i zostaw na później. Na wytopionym tłuszczu przesmaż grzyby na mocnym ogniu, z posiekaną drobno cebulą, czosnkiem pokrojonym w cienkie plastry i masłem. Podlej śmietaną, dopraw solą i pieprzem i zagotuj.
Dodaj do sosu boczek i makaron. Wymieszaj. Posyp koperkiem i udekoruj kilkoma kawałkami chrupiącego boczku oraz cieniutko pokrojonych grzybów.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.