Pad Thai z krewetkami

Składniki

• Makaron Lubella Wstążki Długie
1 opakowanie
• krewetki 10 sztuk
• jajka 3 sztuki
• tofu 50g
• orzeszki ziemne 20g
• czerwona cebula 15g
• cebula dymka 15g
• czosnek 5g
• limonka ½ sztuki
• kolendra świeża do dekoracji
• kiełki sojowe 150g
• sos pad thai 300ml
• suszone chili 2g
• olej 1/3 szklanki

Sposób przyrządzenia

Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na patelni rozgrzej olej, wrzucić czosnek, posiekaną czerwoną cebulę, tofu, jajka i krewetki. Gdy składniki się podsmażą, dodaj makaron oraz sos pad thai. Całość wymieszaj i smaż przez ok. minutę.

Na koniec dodaj kiełki sojowe, posiekaną dymkę, orzechy i chili.  Jeszcze raz wymieszaj. Nałóż na talerz i wyciśnij limonkę. Udekoruj świeżą kolendrą.