Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Cebulę i czosnek drobno posiekaj, następnie smaż na rozgrzanym oleju. Pomidory hartuj gorącą wodą. Obierz je ze skórki i oczyść z gniazd nasiennych. Następnie drobno pokrój, po czym dodaj do cebuli i czosnku. Dolej passatę pomidorową Łowicz. Całość duś na małym ogniu przez kilka minut. Dodaj posiekany koperek i natkę pietruszki. Dopraw solą i pieprzem.
Do sosu dodaj makaron i dokładnie wymieszaj lub pozwól wymieszać dziecku. Następnie umieść całość w wysmarowanym olejem naczyniu żaroodpornym. Dziecko może teraz porwać paluszkami mozzarellę i posypać nią danie. Piecz całość w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C przez około 20 minut.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.