Gulasz wołowy z kurkami - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Gulasz wołowy z kurkami
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
1/2 wołowego mięsa
1 szklanka mrożonych kurek
1 cebula,
2-3 ząbki czosnku
1 opakowanie przyprawy do gulaszu.
3 łyżki oleju słonecznikowego.
Sposób przyrządzenia:
Cebulę i czosnek pokroić i podsmażyć na oleju.
Mięso pokroić w drobną kostkę i dodać do podsmażonej cebuli.
Większe kurki podzielić na mniejsze i z pozostałymi dodać do mięsa.
Dodać całe opakowanie przyprawy, chwilkę podsmażyć.
Dolać wody tyle aby przykryła mięso i grzyby.
Dusić na małym ogniu około 3 godzin. Często mieszać.
Podałam tradycyjnie z tłuczonymi ziemniakami i ogórkiem konserwowym własnej produkcji.
Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.