• Makaron Lubella Pióra 1 opakowanie
• comber jeleni lub sarni 500g
• suszone borowiki 50g
• cebula 1 sztuka
• tymianek 1/2 pęczka
• wędzone śliwki 100g
• Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz 1/2 słoiczka
• czerwone wino 100 ml
• masło 40g
• sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
Grzyby suszone zalej odrobiną wrzącej wody. Cebulę drobno posiekaj, przesmaż na maśle, dodaj śliwki wędzone i tymianek, a następnie podlej winem i zagotuj przez ok. 2 minuty, by alkohol odparował. Dodaj suszone grzyby razem z płynem i Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz. Comber pokrój na kotleciki ok. 2 cm grubości (każdy z 1 kostką). Dopraw i obsmaż na maśle po ok. 2-3 minuty z każdej strony, tak by były w środku lekko krwiste.
Wymieszaj makaron z sosem grzybowo-śliwkowym i podawaj z kotlecikami udekorowanymi tymiankiem.