• Makaron Lubella Mini Pióra 1 opakowanie 400g
• ser feta 300g
• drobna, zielona fasolka szparagowa 300g
• pomidorki wiśniowe 300g
• czosnek 1-2 ząbki
• bazylia 1 pęczek
• natka pietruszki 1 pęczek
• pestki z dyni 50g
• ocet z białego wina 30ml
• oliwa extra vergine 150ml
• sól i pieprz do smaku
Ugotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź.
Fasolkę szparagową gotuj 3 min i schłodź w wodzie z lodem, a następnie pokrój na 2-3 cm kawałki. Pestki z dyni upraż na suchej patelni – ok. 10 minut, cały czas mieszając. Zioła grubo posiekaj. Pomidory przekrój na pół, czosnek posiekaj i dodaj do oliwy z octem, solą, pieprzem i połową ziół. Dodaj fasolkę, makaron i całość wymieszaj.
Rozłóż na cztery talerze, posyp pokruszoną fetą, resztą ziół i pestkami dyni.