Wykonanie:
Rozkruszyć ciastka w malakserze, kruszonkę wymieszać
w misce z olejem kokosowym, wykleić posmarowane naczynie do tarty. Przycisnąć, tworząc zwarty spód. Podpiec
w piekarniku na złoto - ok. 15-20 min w 180 stopniach. Wystudzić.
Ciemną czekoladę Toblerone Dark pokroić na drobną kostkę (ok. pół czekolady) albo zetrzeć na grubych oczkach na tarce. Mascarpone, starte Toblerone, krem czekoladowo-orzechowy i masło orzechowe wymieszać w mikserze na gładką masę. Jeśli będzie za gęsta można dodać łyżkę słodkiej śmietany. Wylać masę na wystudzony spód. Udekorować malinami, miętą i resztą pokruszonej czekolady Toblerone. Dodatkowo można udekorować jadalnymi kwiatami typu bratki bądź nasturcje. Przed podaniem schłodzić przez ok. 3 godziny.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.