Awokado, cebulę, natkę pietruszki, oliwę z oliwek, sok z limonki oraz szczyptę soli i pieprzu zmiksuj na gładki sos. Pierś kurczaka zamarynuj w soli, pieprzu, majeranku i paście z pieczonej papryki. Grilluj po 2-3 minuty z każdej strony. Pokrój w drobniejsze paski. Paprykę oraz sałatę pokrój w paski. Tortille podgrzej, rozsmaruj na nich równomiernie ajwar. Na jednym z brzegów ułóż sos na bazie awokado, sałatę, paprykę, kurczaka oraz ogórki korniszony z chili Krakus. Całość zwiń ciasno w rulon, a następnie pokrój na mniejsze kawałki, każdy z nich zabezpieczając wykałaczką. Podawaj od razu lub po schłodzeniu w lodówce.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.