NA 2-3 PORCJE POTRZEBUJESZ:
Sałatka
• koncentrat bulionu drobiowego Krakus
• woda- 500 ml
• kuskus- 1 szklanka
• mini mozzarella- 10 szt.
• grillowana brzoskwinia- 4 szt.
• szynka szwarcwaldzka- 4 plastry
• pestki dyni- 3 łyżki
Dressing:
• olej rzepakowy- 2 łyżki
• sok z cytryny- 2 łyżki
• miód- 1 łyżka
• mięta, posiekana- 1 łyżka
W rondelku zagotuj koncentrat bulionu drobiowego Krakus z wodą.
Do miski wsyp kuskus, zalej gorącym bulionem, zakryj (talerzykiem/przykrywką/folią), odstaw na 5 minut do napęcznienia, a następnie lekko ostudź.
W międzyczasie na suchej patelni podpraż drobno pokrojoną szynkę szwarcwaldzką oraz zgrilluj brzoskwinię pokrojoną na ćwiartki (około 2 minuty z każdej strony).
Przygotuj dressing z oleju, soku z cytryny, miodu oraz posiekanej mięty.
Wszystkie składniki- kuskus, mozzarellę, szynkę, brzoskwinię, dressing- wymieszaj ze sobą, a wierzch posyp pestkami dyni.