Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
Schabowe roladki nadziewane pikantną kaszą
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• Ciemny Sos Uniwersalny Łowicz
• 600 g schabu bez kości
• 70 g kaszy jaglanej (waga suchej)
• łyżeczka mielonej papryki ostrej
• 0/5 łyżeczki grubo mielonego pieprzu
• 2 łyżeczki przecieru pomidorowego Łowicz
• łyżka oleju rzepakowego
• cebula czosnkowa
• 3 ogórki kiszone
• łyżka posiekanego koperku
Sposób przyrządzenia:
Do ugotowanej kaszy dodaj przecier pomidorowy, mieloną paprykę oraz pieprz. Piekarnik nagrzej do 180°. Mięso pokrój na 6 kawałków, cienko rozbij i posmaruj ugotowaną kaszą jaglaną. Zwiń i przełóż do woreczka do pieczenia. Woreczek zamknij i ułóż na blaszce piekarnika. Mięso piecz przez 40 minut. Na patelni zeszklij cebulę, dodaj pokrojone w drobną kostkę ogórki kiszone oraz słoik sosu. Chwilę duś, dopraw koperkiem. Upieczone roladki włóż do sosu i duś jeszcze przez chwilę, by smaki się połączyły.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.