Składniki (2–4 porcje):
• 8 kromek chałki (grubość ok. 1,5 cm)
• 3 jajka (L)
• 150 ml mleka
• 2 łyżki cukru trzcinowego
• 1/2 łyżeczki cynamonu
• owoce
• cukier puder
• olej rzepakowy Rapso
• szczypta soli
Przygotowanie:
1. Wbij jajka do głębokiego talerza.
2. Dodaj mleko, cukier, cynamon i sól. Dokładnie wszystko wymieszaj.
3. Wlej na patelnię 2 łyżki oleju.
4. Kromki chałki namaczaj w masie jajecznej i smaż na średnim ogniu z obu stron na ładny, złoty kolor.
5. Przed nałożeniem kolejnej porcji chałki wlej na patelnię odrobinę oleju.
6. Umyj owoce, a większe z nich pokrój na kawałki.
7. Ułóż na talerzach porcje tostów, dodaj owoce. Na koniec całość oprósz cukrem pudrem.
Smacznego!