2 duże piersi z kurczaka
oliwa z oliwek
200 g pieczarek
1 cebula
4 łyżki masła
majonez kielecki
1 szklanka białego wina wytrawnego
1 szklanka bulionu warzywnego
Ser mozzarella w kawałku
Posiekany koperek
pieprz,sól do smaku Podravka
Filety dzielimy na pół.Każdą część piersi przekrajamy na pół,doprawiamy Podravką i pieprzem.Odstawiamy na 30 minut.
Farsz:
Pieczarki i cebulę oczyścić, drobno posiekać, podsmażyć na oliwie. Składniki farszu połączyć, doprawić Podravką i pieprzem.
Na filetach rozsmarować majonez,ułożyć farsz ser mozzarellę,zwinąć w roladki. Mięsko włożyć do brytfanki Podlać 1 szklanką bulionu oraz winem,doprawić solą. Zapiekać w piekarniku przez ok 1 godzinę w temp.180 C.
Podawać koniecznie na ciepło.
SmaczneGO