1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój w kostkę.
2. Wlej olej na patelnię i rozgrzej ją, dodaj starty czosnek oraz pastę curry, następnie wymieszaj. Smaż jedną minutę, mieszając. Dodaj kurczaka i mieszając smaż kolejne 5 minut.
3. Dodaj mleczko kokosowe, gotuj 5 minut.
4. Dodaj pokrojone pomidorki oraz wypłukany szpinak. Mieszając gotuj kolejne 5 minut. Po tym czasie wciśnij do sosu jedną limonkę, dopraw solą i pieprzem (w zależności od gustu można też dodać więcej pasty curry).
5. W międzyczasie ugotuj ryż jaśminowy marki Britta według zaleceń na opakowaniu.
6. Curry podawaj wraz z ryżem jaśminowym marki Britta, ćwiartkami limonki pozostałej limonki. Całość posyp posiekanym szczypiorkiem lub kolendrą.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.