1. Makaron ugotuj w osolonej wodzie.
2. Połącz ze sobą jogurt, pomidorki suszone, pomidory z puszki, łososia (jeśli masz go w większych kawałkach – pokrój), jajko, czosnek (starty), zioła prowansalskie.
3. Odłam zdrewniałe końcówki szparagom. Potnij szparagi wzdłuż, tak przygotowane pokrój na mniejsze kawałki.
4. Posmaruj olejem 2 foremki lub jedną większą.
5. Połącz ze sobą makaron z sosem. Przełóż do foremek.
6. Cukinię, pomidory pokrój w grubsze plasterki. Wyłóż je na makaron. Posyp szczyptą soli oraz ziołami. Zapiekaj w temp. 180°C z termoobiegiem przez ok. 15 minut. Przed podaniem posyp tartym serem.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.