• Makaron Lubella Mini Rurki Warzywne 1 opakowanie
• mozzarella 2 kulki
•awokado 1 sztuka
•pomidory wiśniowe 300g
• bazylia 1/2 pęczka
•szalotka 1 sztuka
• czosnek 1 ząbek
• oliwa 100ml
• ocet balsamiczny 2 łyżki
• sól, pieprz do smaku
• musztarda 1 łyżka
Makaron Lubella ugotuj według przepisu na opakowaniu, a następnie odcedź i schłodź. Szalotkę i ząbek czosnku zetrzyj na tarce, na drobnych oczkach. Następnie wymieszaj je z musztardą, octem i pieprzem. Dolewaj powoli oliwę, ciągle mieszając. Powstanie w ten sposób sos vinaigrette.
Pomidory pokrój na pół, wymieszaj z sosem vinaigrette i połową bazylii.
Wymieszaj ugotowany makaron z bazylią i dodaj poszarpaną palcami mozarellę. Dołóż pomidory z sosem. Całość udekoruj kawałkami awokado i resztą bazylii.