Pół szklanki Choco Piegołaków umieść w woreczku i pokrusz przy pomocy wałka lub butelki. Kawałeczki powinny być na tyle drobne, aby mogły przejść przez grubą rureczkę. Ale nie powinny być zbyt drobne, bo nie uzyskamy pożądanego efektu.
Skrusz kostki lodu w mikserze kielichowym, dodaj mleko i miksuj całość przez ok 20 sekund tak, aby powstała lodowa pianka. Dodaj gałkę lodów śmietankowych (shake będzie bardziej kremowy i intensywny w smaku). I znów całość miksuj przez chwilę.
Na dno szklanek wysyp pokruszone Choco Piegołaki, zalej przygotowanym wcześniej shakiem, do każdej porcji dodaj po dwie gałki lodów i udekoruj resztą Choco Piegołaków. Do gotowego deseru włóż po dwie rureczki.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.