Domowe nachosy - przepis. Przepisy na Przystawki, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Domowe nachosy
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
• 200 g mąki tortowej Lubella
• 200 g mąki kukurydzianej
• 300 g wody
• 2 łyżeczki kuminu
• 2 łyżeczki ostrej papryki
• 1 łyżeczka słodkiej papryki
• 1 łyżeczka kurkumy
• 2 łyżeczki soli
• 1/4 łyżeczki pieprzu
• 8 łyżek oleju
Sposób przyrządzenia:
W misce wymieszać mąkę i wszystkie przyprawy. Wodę z olejem zagotować i dodać do mąki z przyprawami. Wymieszać dokładnie drewnianą łyżką i lekko wyrobić. Odstawić do ostygnięcia. Ciasto podzielić na trzy części i rozwałkować na cieniutki placek na podsypanej mąką stolnicy. Pokroić w trójkąty, ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 10 minut.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.